Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Schersmin

Har planterat doft-schersminen "Finn E" Den är ett år gammal och växer dåligt tycker jag. Har problem med bruna fläckar på bladen.

Jag har provat med såpa och diverse olika preparat. Hur ska jag göra att få få bort "rosten" och få lite mer fart på växandet?

Mvh
Jocke

Odla Svarar: 

Det är inte så vanligt med fläckar på schersmin. Ser du någon ohyra?

Annars växer den bra på de flesta normaljordar som är väldränerade, det är bara vattensjuka marker och styv lera som inte gillas. På torra sandjordar blir växten också sämre.

Så kolla vad du har för jord och om den behöver förbättras eller om den behöver mer vatten. Pröva ev. också Biobalans (Rölunda) till den om det ser ut att den har drabbats av svamp (svårt att veta utan att se den).

Sylvia