Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

'Scardy Cat'

Finnes planten Colus Canina i Sverige? Den kan brukes til å holde katter, hunder, rev osv. borte fra hagen (trädgården). Jeg har ikke funnet den i Norge.

Lars

Odla Svarar: 

Coleus canina (OBS stavning!) är en fin, halvhärdig planta med grågröna blad. Den har en stark aromatisk doft, särskilt om man rör den i solsken (luktar skunk, säger en del!). De flesta katter och hundar avskyr doften.

Under sommaren kommer det ljusblåa små blommor i små spiror, blommorna luktar också starkt.

Om man planterar växten i krukor, kan man placera dessa på ställen där katterna besvärar dig, krukorna är ju lätta att flytta om katten ändrar vanor. Fast vissa påstår att dom inte är särskilt effektiva, katter ska t.o.m. ha tuggat på dom!

Växer bäst i full sol eller lätt halvskugga.

Tyvärr har jag inte sett denna växt på någon frölista, men plantor har jag sett någonstans, så den kanske sticklingsförökas. På Älvsjö-mässan har jag för mig att någon sålde dom, men minnet är som det är...

Här finns dock plantor att beställa:
http://plants.thompson-morgan.com/uk/en/product/2131/1?RA=tiscali
http://www.buckingham-nurseries.co.uk/acatalog/product_54609.html
Jag har dock inte kollat om de skickar till Norge, fråga!

Easy Plant ska ha haft dom i förra årets katalog, men de har många döda växter per sändning enl. de som har prövat...så dem vågar jag inte rekommendera.

Sylvia