Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Sand och gräsklipp

Hej.
Funderar på att plantera en del krukade växter, krydd-grönsak och även en staketdruva i sand och gräsklipp i sommar. Nu funderar jag på om jag ska skölja bort all jord eller om jordklumpen ska följa med. Vitsen för mig med odla i sand är ju att inte få någon tjäle kring roten eftersom jag bor i Luleå.

Med vänlig hälsning
Åsa

Odla Svarar: 

Sand tjälar lika bra som annan jord så jag förstår inte riktigt resonemanget. Du kan i viss mån isolera mot kylan med gräsklipp och löv m.m. Så av det skälet behöver du inte skölja rötterna. Odlar du i kruka så bör du isolera dessa på vintern alternativt gräva ner dem i jorden. Ni har ju oftast gott om snö och snön är ett utmärkt isoleringsmaterial.

Göran