Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Samplantering av fler orchidéer

Hej Björn.
Jag har förstått att orchidéer ligger även Dig varmt om hjärtat. Hoppas Du kan ge mig tips om plantering av orchidèer, på något annat sätt än vanliga krukor.

Har fönsterbrädor fyllda med dessa plantor. Nu till de halvdöda stackare jag fick överta från en nära vän, som tröttnat på den omsorg dessa växter behöver. Jag planterade dem, ett tiotal, tre olika sorter i nya krukor med vitmossa. De har sedan jag övertog dem i början av maj förvarats i växthuset, soliga dagar bakom säckväv.

Nu till problemet, som egentligen inte skall vara ett problem. Alla har artat sig bra men det går fort tills de måste lämna sin sommarvistelse och komma in i rumstemperatur. Det finns inte plats för fönsterförvaring för dem. Tror Du de kan samsas i en stor kruka eller i egna småkrukor, som i sin tur placeras i en större blomlåda eller liknande. Har i så fall tänkt förvara dem på en trappavsats med ett mycket litet fönster vid sidan. Behövs x-tra belysning?

Kanske har Du något bättre tips? Är tacksam för alla idéer.

Vänliga Hälsningar från Gun.

Odla Svarar: 

Hej Gun,
Tack för din fråga.

Jag hoppas du lyckats få in plantorna nu när kvällarna är kalla. Att ge lite extra ljus under vintern kan alltid vara bra, både i fönster och bredvid fönster. Tillse att inte plantorna hålls för blöta, vänta alltså med vattningen till dess att en planta är nästan torr. Håll gärna plantorna borta från kallt drag.

Lycka till!
/ Björn