Samplantera sommarblommor

Hej!
Hade förra året bl.a. pysslingkrage, tagetes och petunior i mina krukor såväl på husvägg som i trädgården. Har stora funderingar på att ha övervägande pelargoner i år. Tripp, trapp, trullkrukor med flera pelargoner i kan ju bara bli bra. Hur tätt sätter man dem? Kan de stå hur som helst? Kanske fördel att samplantera med t.ex. pysslingkrage och hänglobelia eller har du andra tips.

Tänkte försöka får det lättskött i trädgården i år och valet har fallit på just pelargoner. Tänker jag rätt?

Mvh Eva

Odla Svarar: 

Om du väljer s.k. kaskadpelargoner kan du ha 4 st i en ampel på 50 cm i diam. Nu vet jag inte hur stora dina krukor är så jag kan inte ge bättre tips. Men det viktiga är att man får in mycket jord för varje planta, 5 l per planta är minimum. Lägg till vattenkristaller och långtidsgödning så blir de lättskötta då du inte behöver komma ihåg att gödsla så ofta och vattenkristallerna lagrar vatten så att det brukar räcka med en vattning per dag.

Visst kan du kombinera med det du nämner men det finns fler växter att kombinera med, t.ex. Million Bells-petunior, Bacopa, Lotus, Pletcranthus, Helichrysum (= rabatteternell) och många till.

Sylvia