Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Salvia Hot Lips

Jag köpte för en tid sedan 2 plantor av Salvia Hot Lips, nu har dom växt till sej och satt knopp vilket är roligt. Nu undrar jag om denna doftande salvia går att använda som kryddväxt i matlagning, eller är det bara en växt som är en fröjd för ögat med sina vackra blommor vilket i sej inte heller är fel? Växten doftar ju mycket aromatiskt.

Mvh!
Anja

Odla Svarar: 

Den är nog att betrakta som en sommarblomma, fast man kan ju använda blad och blommor som dekoration på t.ex. bakverk och drinkar.

Egentligen är denna en perenn växt, men den är tveksamt härdig hos oss. Man kan pröva att övervintra den i kruka i frostfritt, ljust utrymme, och så vattnar man ibland.

Sylvia