Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Salvia azurea

Vi har planterat 3 st salvia azurea i 3 stora krukor som står soligt på förmiddagen. De har vuxit rejält och är säkert 1 mg höga eller mer. De blommar, men inte så mycket som jag skulle önska.

Min fråga är nu: Är detta perenner och hur skall jag i så fall förvara dem under vintern. När skall de tas in och skall vi klippa ner dem i så fall? Kan inte finna någon information om detta någonstans.

MVH
Ulla

Odla Svarar: 

Den är en amerikansk perenn art som kommer från mellersta USA. Jag vet inte om den är så värst vinterhärdig hos oss, men man kan pröva att vintertäcka den ordentligt, särskilt mot vinterväta, och odla på en mycket väldränerad, varm och solig plats. Annars kanske man kan ta in den i ett utrymme som "håller nollan".

Sylvia