Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Saltlager

Hej Sylvia!
Jag får beläggningar på vissa av mina blomkrukor. Beläggningen ser ut lite som sockervadd och jag har länge trott att det var kalk. Blommorna i dessa krukor mår inget vidare så idag smakade jag på lite av beläggningen och det var SALT, riktigt ettersalt. Hur gör jag med detta? Vad kommer saltet ifrån och hur kan jag undvika att det blir så i fortsättningen.

Hälsningar Annika

Odla Svarar: 

Har du egen brunn? Det finns brunnar som har ett vatten med höga halter av salter och ofta även kalk. Vissa kommuner har detta problem även i vattenledningsvatten. Salterna och kalken fäller ut på krukorna om man vattnar mycket. Även själva krukorna kan innehålla salter. Som husägare har man dock ett bra alternativ till hands, man kan samla regnvatten och vattna med det. Det innehåller inte så mycket salter.

Sylvia