Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Salix Fragilis Bul.

Hej!
Tack för en mycket upplysande sida.

Jag har en fråga som rör plantering av Salix Fragilis Bul.

Hur tätt skall dessa planteras för att få en ridå, så man inte ser grannens mark. Han samlar nämligen på allt och det är fruktansvärt stökigt att se detta. Därför valde vi Salix, dels för de växer snabbt och att de skall bilda en ridå så vi slipper se allt skrot grannen har. Det är en radhus förening och vi köpte sticklingar med rötter och de ser ut att ta sig allihop. Men de är minst 3stycken per meter och jag tycker det är för tätt. Kan du hjälpa mig om hur långt det skall vara mellan, fast vi vill ha en tät ridå.

Hälsningar från Göta Älvdalen,Lödöse.
Bosse Hogland.
Tacksam för svar.

Odla Svarar: 

Om ni har planterat dom så här tätt, så blir det för trångt för dom att växa och bli fina. Så ni bör gallra men det kan ni ju i och för sig göra allt eftersom de växer: ni tar bort två-tre plantor och låter en växa etc... så att ni har en tätt ridå även under tiden de växer upp.

Sylvia