Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Såbruk

Som nyblivna torpägare till en tomt på 1600 kvadrat skulle vi behöva lite råd angående en tredjedel av tomten som den tidigare ägaren lånade ut till bonden som äger marken runt omkring. Marken har använts som åker och är efter höstens skörd nu alldeles stubbig. Hur bär vi oss bäst åt för att odla gräsmatta på denna tomtdel? Läget är soligt och ligger i växtzon 5. Vi tänkte eventuellt be bonden plöja upp marken åt oss och jag antar att jorden i sig är av god kvalitet.

Katarina

Odla Svarar: 

Om bonden plöjer får ni också be honom göra såbruk dvs. harva eller liknande. Om det är styv lera bör man inte plöja på våren eftersom jorden blir som tegelstenar och det kan man inte så i. Är det sandjord så går det att plöja. Fråga bonden som kan marken om han kan göra såbruk. Det är ingen brådska med att så. Använd tiden till att kratta och jämna gräsmattan och så i juli då semesterregnen garanterar bra groning.

Göran