Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Så paprika

Hej,
jag undrar hur jag ska så paprikaplantor. Går det att ta frön från en vanlig paprika eller hur gör man?

MVH
Isa

Odla Svarar: 

Visst går det att ta frön från paprikor och så, men det finns även frö att köpa. Tar du egna frön, är det inga konstigheter, låt fröna ligga och torka några dagar och så i såjord, med blomjord under såjorden (så att du slipper skola om med en gång). Håll varmt och fuktigt men ej blött.

Så fort de har grott, flytta dem under ett lysrör så att de får så mycket ljus som möjligt, annars blir det klena plantor, och lite svalare.

När de har fått ett par riktiga blad förutom hjärtblad, är det dags att skola om till kraftigare blomjord. När frostrisken är förbi, kan du flytta dem (efter avhärdning!) till ett växthus eller odla på en mycket varmt och skyddad plats utomhus.

Sylvia