Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Så gräsmatta

Vi håller på att anlägga en ny tomt. Vi valde att så gräsmatta istället för att köpa färdig. Vi har följt de råd som finns på gräsförpackningen vad det gäller förarbete. Vi sådde för ca 4 veckor sedan. Ännu har gräset inte börja gro, förutom på en liten plätt på 1x1 meter. På övriga 499 kvm är det inget.

Fråga
1) Finns det knep för att få gräset att gro under sommaren? Vi vattnar lätt kvällstid.

2) Vi har fått fullt med svinmollor. Kan dessa vara kvar tills gräset etablerat sig eller måste dessa bort innan?

Peter

Odla Svarar: 

Det var ju märkligt, gräset brukar gro ganska lätt om det inte är för varmt och man håller fuktigt. På 4 veckor borde det ju hänt något. Men det gror förstås lättare under våren och hösten då luftfuktigheten är hög, så det kan vara torkan som är orsaken.

Svinmållorna bör ni försöka ta bort snarast så att de inte går i frö och orsakar ännu fler svinmållor. Man kan lägga brädor på den sådda ytan att gå på. Och så vattna med spridare varje dag om det inte regnar.

Sylvia