Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Rysk lönn, Acer tataricum

Hejsan!
I höstas planterade jag en rysk lönn, Acer tataricum.(150-200) I oktober kom blötsnö och knäckte toppen. Jag har tänkt att ha den uppstammad. Har den möjligheten försvunnit? Vad ska jag göra?

Tacksam för svar.
Margareta

Odla Svarar: 

Det beror lite på hur illa den knäcktes. Om brottet är på "lagom stamhöjd" för att räcka till ett litet träd så kan det bli bra ändå, det växer förmodligen fram nya skott intill brottstället. Dom kan du låta bilda en krona och så tar du bort grenar som växer på den tänkta stammen allteftersom de dyker upp, dock inte på våren, för då kan lönnen blöda.

Sylvia