Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ruskigt taggig häck

Hej!
Jag har en hemsk häck hemma som inte varit skött på många år. Jag har nu i år gjort slag i saken och beskurit den väldigt kraftigt. Överlever den så gör den och då kommer jag att sköta den, om inte sätter jag upp ett staket istället.

Min fråga är vad det kan vara för häck? Jag var inne på hagtorn, men min häck har varken blommor eller bär, den är bara jäkligt taggig. Taggarna är gigantiska saker mellan 2 och 4cm långa, de är att "pinntyp" dvs. ser ut som en tillslipad pinne och grymt hårda. Man kan lätt få punktering på bilen av dem. Häcken är ca 2-2,5 m hög och väldigt gles nertill. Stammarna varierar i tjocklek, men den grövsta är ca 8cm/diameter.

Den har ganska små blad och är faktiskt väldigt grön och fin på sommaren. Den skjuter snabbt nya skott på höjden. Ska man hålla den på sommaren måste den trimmas var 3-4:e vecka. Nu står vi inför tillökning i familjen och jag vill inte att denna otäcka häck skall åsamka någon skada framöver, därav en förhoppning av en låg och lättskött häck.

Dennis

Odla svarar:

En bild med blad och taggar hade varit bra... men det finns många olika sorters hagtorn, så jag är också på den linjen att den är någon sort av hagtorn. Men då borde den ju blomma ibland... så har du en bild?

Du kan ta ner den nästan till backen och sedan sköta den ordentligt. Alternativt ta bort den och plantera någon snällare häck, t.ex. måbär?

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB