Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Roundup

Hej Sylvia!
Har en massa kirskål och annat ogräs i min rabatt har försökt att kväva det med perenner men inget funkar så nu tänkte jag prova roundup men är lite orolig för att jag har katter så går i dessa rabatter så därför undrar jag om det är giftigt för dom.

Tacksam för svar
Mvhn Mikaela

Odla Svarar: 

Det finns röster för och emot, men Monsato (tillverkaren) säger så här:

"Roundup innehåller glyfosfat som motverkar bildningen av vissa aminosyror i växterna. Medlet skall appliceras på växtens gröna delar. De små mängder av substansen som finns i besprutade växtdelar utgör ingen fara för djur. Medlets giftverkan är låg. Roundup avser ogräs och anbringas inte på växande gröda som konsumeras av människor. Vad som kan ske är att medlets spills på huden vid anbringandet. Giftigheten mäts i LD50-värden och detta värde för glyfosfat är förmånligare än för t ex bordssalt, acetylsalicylsyra och nikotin."

Så det är upp till var och en att ta ställning. Medlet är godkänt i EU och används mot ogräs.

Sylvia