Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Rötter i komposten

Vi har en kombinerad hus och trädgårdskompost och skulle ta jord där ur (botten). Då såg vi att det var en massa rötter som hade bundit kompostjorden så att den var helt packad. Det var som att gräva i en blomkruka !

Vi har ingen botten i den, ska man ha det? Vad är det för rötter? Och gör det något om dom följer med ut till rabatten?

ps! tack för en bra hemsida.
Robban och Hanna

Odla Svarar: 

Det var ju märkligt! Det måste vara någon växt som försöker växa där, troligen något ogräs, eller så står komposten intill en buske eller ett träd.

Så jag skulle nog göra ett såll och ösa ur hela komposten för att bli av med rötterna och ev. kunna se varifrån de kommer! Är det busk- eller trädrötter, flytta komposten till ett annat ställe.

Den sållade jorden kan ni självklart ha i rabatter, bara inga rötter följer med. Ev. kvarvarande grova saker lägger ni underst i komposten innan ni börjar fylla på den igen.

Det behövs ingen botten om komposten står så att inga träd- eller buskrötter e.d. kan tränga in där.

Sylvia