Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Rötter från blomstängeln

KeikiPå jobbet fick vi en orkidé som glömdes bort att vattna. Jag började sedan vattna och nu växer den så det knakar. I toppen på blomstängeln (eller vad den nu kallas) så växer det ut blad och rötter, precis likadana som växer ut ur roten. Kan man klippa loss toppen och plantera den för sig själv? Rötterna är lika långa i toppen som de är nere vid roten.

Fredrik

Odla Svarar: 

Din orkidé har fått en bebis, keiki. Den kan tas isär och planteras i orkidékompost (finns i Garden centers e.d. som säljer även orkidéer) eller lätt lecablandad blomjord, beroende på vad det är för orkidé (om den är vad jag tror, en brudorkidé, en sådan här: http://www.odla.nu/krukvaxter/phalaenopsis_hybrid.shtml.) En del av rötter kan få vara ovan jord.

Sylvia