Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Rotskott från nedsågad bollpil

Jag hade en bollpil i min trädgård i ett par år. Den fick någon sorts sjukdom/angrepp, bladen svartnade och ramlade av så sommaren 07, sågade jag ner den. För ca en månad sedan såg jag att det började komma upp rotskott. Hur kommer dessa att växa? Min önskan är att få något av dessa att växa på stam? Möjligt?

Madelene

Odla Svarar: 

Bollpilen kan antingen varit ympad på en "vanlig" pilstam eller så har den egna rötter. I sistnämnda fallet blir det en liknande pil av det som du hade, men då får du troligen forma till kronan. Hur ser bladen ut? Lika som förut? Låt en stark skott växa upp och se hur den utvecklas. Ta kontinuerligt bort de andra rotskotten.

Om den kvarvarande inte börjar grena sig av sig själv, så toppa den när stammen är lagom hög. Ta sedan bort alla grenar som kommer under den tilltänkta kronan, låt kronans grenar utvecklas.

Sylvia