Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Röta på potatis

Hej!
Har med stort intresse läst dina svar på folks frågor....
Bor på ett småbruk i Norge, med hästar, hö och grönsaker till husbehov...
Efter att ha trålat nätet efter saker om ekologisk bekämpning av röta på potatis, hittade jag flera artiklar som hävdade att jäst brunnen hästskit var svaret...(bland annat i Idaho (artikel från lantbr.dep. i usa.). Orsaken att det funkar är att kulturen tar så stor plats på bladen att svamparna trängs ut. Tycker det verkar funka bra...

Kanske du vill kolla upp det här och ge tipset vidare till andra? Undrar dessutom varför de hade bondbönor ihop med potatisen förr.....funderar på att göra det nästa år, men gillar att veta varför jag gör saker...

Tack för en suverän sida för övrigt, hälsar
Louise

Odla Svarar: 

När det gäller potatisbladmöglet så är det ju intressant. Man har fått vissa effekter av filmjölk men aldrig funderat på varför. Det kanske också gav svampbildning som konkurrerar med bladmögelsvampen. Det sker ingen forskning i Sverige så man får gå utomlands där det finns större intresse för ekologisk odling.

När det gäller bondbönor så TROR jag att det hade med utnyttjande av marken att göra. I Jugoslavien där jag var 1963 hade man samkulturer med flera sorters växter som kompletterade varandra i höjd och utbredning.

Göran

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.