Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Rot-invasion

Jag har skapat en ny rabatt (i våras) nedanför en 1m hög mur. Jorden har jag dels köpt från en "grävare", dels fin påsjord, torv och gödsel. Jorden närmast muren har har varit fri från växter. Nu när jag skulle plantera så visade det sig att hela jordlagret var fullt av täta "rotsnurror", (typ vedartade) i det lagret som jag hade köpt från grävaren. Jag hade inte blandat jorden så väl så det var lätt att se. Ovanför muren så växer det syrener. Kan deras rötter gå så djupt? Det finns inga andra träd eller buskar i närheten. Eller kan det vara ett ogräs?

Tacksam för svar!!
Weronica

Odla Svarar: 

Utan att ha sett "snurrorna" är det svårt att veta. Du borde ha sållat jorden! Om snurrorna inte sitter fast i syrenerna så är det utan vidare rotogräs som kom med grävjorden. Försök att kolla om de är lösa eller om de sitter fast i syrenerna.

Är de lösa, så försök sålla igenom hela jorden innan du planterar, annars får du problem senare.

Sylvia