Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Rosa 'Bonica 82'

Hej!
Vi bor i Stockholm. Huset är byggt 1925 och tomten är en berg och naturtomt. Ligusterhäck utmed gatan. Vid den vita trä entrégrinden så går man upp till huset på en stenlagd gångväg ca 1 meter bred. Till vänster finns en parkeringsuppfart som är asfalterad. Nu är frågan vad för växt rekommenderar du att man ska ha mellan uppfarten och gångvägen. Så man får två olika "rum" Det är ca 1,5 meter emellan. Där vi vill plantera är det idag lagt stenar som ram den är ca 1 m bred och 3 meter lång (stenarna kan tas bort). Jag har tagit bort en spireabuskhäck som jag tyckte var tråkig. Skulle gärna vilja ha något som avdelar och samtidigt blommar rosa, vit eller lila. (roshäck eller något annat).

Tack på förhand.
Inger

Odla Svarar: 

Jag kan tänka mig landskapsrosor, t.ex. Rosa 'Bonica 82' eller så lägre sorter av rugosa-rosor, de blommar ju länge och så har de vackra nypon. De är båda lättsköta och oömma, bara att klippa ner de risigaste grenarna årligen och så putsa lite.

Sylvia