Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Rönnsumak - rotskott

Hej,
Jag funderar på att plantera en rönnsumak ganska nära en gräsmatta (ca 8-10 meter) där jorden i sig inte är så bra (en ganska torr slänt där det bl.a. växer ljung), bor i Nyköping (ca zon 3 och slänten är en söderslänt men skuggas delvis under dagen av huset.

Hur mycket problem får jag med rotskott (jag har hört att de skjuter upp mycket sådana) är det oöverstigligt?

Jenny

Odla Svarar: 

Den skjuter upp en hel del rotskott. Men om du har den i en gräsmatta, kan du ju köra med gräsklipparen så fort du ser någonting sticka upp, så att du klipper bort dem direkt. Det vore förstås bättre att rycka upp dem för att inte få en vass "stubb" i gräsmattan, om man orkar, alltså. Tänk på att inte beskära sumakens grenar i onödan, för det stimulerar den att skicka upp ännu fler rotskott.

Sylvia