Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Rönnbärsmal i äppelträden

Hej Göran!
Har i ett par års tid haft problem med vad jag tror är rönnbärsmal i äppelträden. Det resulterar i att äpplena blir väldigt oaptitliga.

Nu har jag fått nys om att man på våren kan smeta in något slags medel på stammen av trädet för att på så sätt förhindra dessa odjur att klättra upp i trädet. Är det något du känner till? och i så fall vad är det man ska sätta på trädstammen?

Tacksam för svar
Johan Nyström

Odla Svarar: 

Det du talar om är s.k. limringar. De fungerar på frostfjäril på hösten då dessa kryper upp för stammen för att lägga ägg. Men rönnbärsmal svärmar och kommer flygande så där har inte limringar någon effekt. Rönnbärsmalen angriper äpple när det inte finns några rönnbär. När de angriper är det mycket svårt att bekämpa de små liven.

Göran