Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Rödbladig rabarber

Hej!
Såg på ett ställe att det finns en sorts storväxt rödbladig rabarber (flikrabarber?) som kan användas som perenn prydnadsväxt. Jag undrar nu vad det var för någon sort och vart man kan få tag i frön eller plantor?

Linn

Odla Svarar: 

Den rödbladiga kan mycket väl ha varit en sort av flikrabarber: Rheum palmatum 'Tanguticum'.

Det finns dock flera ståtliga perenner, som kejsarinnans förkläde, R. alexandrae.

De båda hör med sina jätteblad till de mest ståtliga perennerna. Den sistnämnda har även en kul blomsterställning där de ljust gulgröna pappersaktiga, stora högbladen är mycket speciella.

De finns i välsorterade perennplantskolor, men det är svårt att veta exakt vad som dyker upp hos de olika ställena, så det gäller att ringa runt och fråga.

Sylvia