Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Röda skalbaggar

Hej!
Jag har glatt köpt min första lilja. Jag vet inte vilken sorts lilja men en sån vanlig billig som doftar. När jag tittade till den idag satt det 6 st röda skalbaggar på den och det kändes inte som den gillade det.

Vad är det för baggar och hur bekämpar jag bäst dom.

Grannen har en likadan lilja men har inte haft dessa baggar. Är min känslig för att den är ny planterad, deras är tre år.

Tacksam för hjälp.
m.v.h. Annika

Odla Svarar: 

Det är liljebaggar, liljornas fiende nr 1! Om grannen har samma lilja men inga baggar, har det inte med liljans ålder att göra, det är väl för att dom inte hittat deras liljor ännu.

Här kan du läsa mer: http://www.odla.nu/artiklar/liljebaggen-ht6.shtml

Sylvia