Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Röda prickar ca 1-2 mm

Jag har nyligen flyttat till ett hus på landet, där vi har en häck som är ca 10 meter lång. Den ska vara ca 1-2 meter hög vilket vi är i behov av på grund av blåsten. Vilken sort det är vet jag ej mer än att den har mörka små bär. Problemet är att jag funnit röda prickar ca 1-2 mm stora i mängder på grenarna som är döda. Jag har klippt bort allt synligt men frågan är vad är det och finns det något mer jag kan göra så att häcken börjar må bättre. Nu är den gles och ojämn och ca 30 cm hög. Inget vindskydd alltså. 

Snälla hjälp om du kan.
MVH Cathrin

Odla Svarar: 

Det låter som rostsvampar men vilka, det går inte att säga utan att veta vilken häckväxt det är frågan om.

Kratta bort alla nerfallna blad och bär och ta bort alla grenar som ev. ligger kvar efter klippningen och bränn dom, de kan ha sporer kvar.

Om du visar upp en kvist och frågar i plantbutiken så kanske de kan rekommendera någon passande fungicid vid behov.

Sylvia