Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Röd rudbeckia 'Magnus'

Hej Sylvia!
Tack för svaret på min fråga om hortensia, jag har ytterligare en fråga och det är om rudbeckian "Magnus" som är ca 5-6 år gammal.

Vi har 5 plantor som alltid blommat mycket, stora och ståtliga blommor, visserligen inte så mörkröda de sista åren men plötsligt har de gamla plantorna dött ut så i år har vi endast en planta kvar med några få blommor. Vad kan ha hänt? Några skott som jag planterat ihop, från i fjol, blommar jättefint med mörkröda stora blommor. Kan det vara så att den inte orkar mer en 5 år, fast det är en perenn?

Lillemor

Odla Svarar: 

Det kan vara så, man behöver dela ruggen ibland så den inte blir för tät.

Att någonting är perenn betyder inte att den är evig, det finns både kort- och långlivade perenner. Så förnya dina plantor genom att med några års mellanrum dela på dem och plantera om i ny, näringsrik jord. Och så glöm inte att gödsla och vattna!

Sylvia