Riddarskinnbaggar på min balkong/uteplats

Monica

Sommaren 2013 fick jag besök av riddarskinnbaggar på min södervända balkong/uteplats. De sitter på väggen och kommer fram soliga dagar. Jag har aldrig sett dem här förut, men nu när solen börjar värma igen så kommer de fram igen. I vintras hittade jag dem t o m inne, de hade slagit läger i fönsterkarmen i ett av sovrummen, Jag har läst erat svar om dem i en annan fråga, men min fråga är hur blir man av med dem? De må vara harmlösa men jag vill inte ha dem här, krypande överallt. Anticimex rådde mig att dammsuga upp dem, för att undvika att de kom åter nu i vår, men det hjälpte föga, de sitter på fler ställen än fönstret. Tacksam för svar.

Odla Svarar: 

Hej!

Det hör inte till vanligheter att man får så många riddarskinnbaggar på balkongen. Har du möjligen växten tulkört i närheten eller matar du fåglar med småfrön på balkongen? Dessa skalbaggar lever ju på frön och fröämnen, särskilt från nämnda tulkört.

Jag vet inte hur man kan bli av med dem om inte att dammsuga bort dem hjälper. Ingen har hittills velat bli av med dem som jag vet!

Kanske kan de hjälpa dig om du pratar med Lantbruksaniversitetets forskare om dessa? Se telefonnummer här: SLU

Med vänlig hälsning
Sylvia

http://www2.ekol.slu.se/lygaeus/