Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Rhododendron, Nova Zembla

Hej,
jag har letat efter denna lite ovanliga syren och jag undrar nu om ni har den i erat sortiment. Förresten, jag köpte ett 5 pack rosa astillbe för ett tag sedan, planterade dom i krukor och vill bara säga att de har vuxit jättemycket så jag tackar ödmjukt.

När jag ändå skriver kanske jag kan få be om ett råd, jag planterade en rhododendron en NOVA ZEMBLA för 3 år sedan, jag har gjort efter konstens alla regler och vattnar i princip varje kväll, men nu ser den så slokig ut och bladen börjar att gulna på den. Men trots detta går den upp i blom, kan samtidigt säga att jag har 2 andra rhododendron jämte med ca 1,5 meters mellanrum, men de mår bra. Vad är det för fel på min röda guldklimp tror ni.

Tacksam för ett förslag. Och tack för en toppen sida.

Svenne

Odla Svarar: 

Nej, 'Sensation' har vi inte, men jag har sett den i en del större plantskolor. Då jag inte vet var du bor någonstans så enklaste är att ringa runt till plantskolorna och fråga. Har de inte den inne så kanske de kan ta in den om du ber dem.

Trevligt att dina astilbe blir fina! De är vackra sensommarblommare som sprider glädje länge.

Att rhododendron slokar i denna värme är inte så ovanligt. Kan du ordna ett solskydd till den om den står för soligt? Spänn ut en parasoll över den kanske? Pröva också att täcka jorden med ett tjockt lager gräsklipp eller ännu hellre torr tallbarr, det skyddar så att jorden inte blir så varm och torkar så fort. Du kan plocka bort de gula, missprydande bladen.

När det blir lite svalare och regnigare, så gödsla den med rododendrongödsel om du inte har gjort det redan. Detta bör man dock göra före midsommar.

Sylvia