Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Rhododendron och Hortensia

Hej
Jag läste någonstans att Rhododendron trivdes i samma typ av jord som barrväxter. Jag har haft en hög granhäck utefter ett dike som nu är fällt. Det märkliga är att ca: 25 cm ner är det ren blålera. Tror du att Rhododendron och helst också Hortensia klarar sig med detta djup eller måste jag blanda ner torv och kompost/gödsel. Dikeskanten har sol halva dagen.

Tack på förhand, Monica

Odla Svarar: 

Man menade nog att Rhododendron och gran bägge gillar kalkfri, sur jord, dvs. torvblandad skogsjord.

Men Rhododendron har grunda rötter, så om du bearbetar jorden väl och blandar i mycket torv och kompost så kan mindre sorter mycket väl gå bra. Bara det inte står vatten där under vintern, det gillar de inte, utan det måste vara väldränerat. När det gäller Hortensian så är även den en surjordsväxt, dock med djupare rötter än Rhododendron.

Sylvia