Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Rhododendron 'Grumpy' och 'Percy Wiseman'

Hej igen!
Satte ett antal Rhododendron 'Grumpy' och 'Percy Wiseman'. Samtliga i samma rabatt. Med hög fuktighet, i soligt läge men skuggad halva dagen av en hög en.

'Percy W' har klarat sig men 'Grumpy' har drabbats av tjältorka. Dessa står ändå skuggigare och fuktigare. Kan det vara så att det är en känsligare sort? Satte dem förra våren och vattnade varje kväll.

De nedersta bladen är fortfarande gröna. Ska jag beskära buskarna eller avvakta och se om de skjuter nya skott?

Hälsningar
Ann-Sofi

Odla Svarar: 

'Grumpy' är en känsligare sort. Det är väl inte så att den står i en svacka med fruset vatten hela vintern? Det är viktigt med bra dränering så inte rötterna får vinterskador. Annars kan dessa skador uppstå om det är djup tjäle på platsen samtidigt som det är soligt och blåsigt på våren. Växten kan inte dra upp vatten men bladen avdunstar det ändå. Täckning med solskyddsväv på vårvintern/våren är ett bra sätt att förhindra detta.

Du kan klippa bort de missprydande, torra grenarna, den kan mycket väl skjuta nya skott sedan.

Sylvia