Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Rhododendron blommar ej

Hej Sylvia,
jag har nyss flyttat in i min pojkväns sommarhus. På kanten av huset, en del i skuggan så står en Rhododendron, denna blommade inte förra sommarn, har hört att man ska knipsa av knopparna på våren för att få blommor. Detta kan väll inte stämma? Jag kan inte mkt av trädgårdar osv. men ska lära mig nu. Kan du hjälpa mig?

Bor mellan Norrtälje/sthlm och enligt min pojkvän har alltid Rhododendron blommat, utom förra året.

Amanda

Odla Svarar: 

Pröva att gödsla den med rododendrongödsel. Det kan du göra nu och vid midsommar. Ge den ev. också lite torvjord utan kalk, rhododendron gillar inte kalk. Men inte för mycket, rhododendron har grunda rötter.

Det stämmer inte att man ska ta bort KNOPPARNA, de ska ju blomma! Däremot, om man vill, kan man ta bort de utblommade blomresterna sedan på sommaren. Men försiktigt, för bredvid dem kommer det på båda sidorna de nya skotten som ger nästa års blomning!

Sylvia