Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Rhododendron

Har förstått att Rhododendron sätter sina knoppar redan på hösten. Mina gjorde inte det i höstas och därför blommade de inte i år. Hur ska jag göra för att de ska sätta knoppar? Kan de övervintra i en kruka på altanen mot husväggen?

MVH Anette

Odla Svarar: 

Ja, rhododendron sätter knoppar nu på sommaren-hösten, det ser man när det sväller i skottspetsarna.

Om dina rhododendron står i krukor får du se till att de har tillräckligt mycket jord (ska vara surjord, s.k. rododendronjord är bra) och att du har gödslat på våren och runt midsommar med rododendrongödsel. Nu är det dock för sent att gödsla för i år.

Visst kan de övervintra i krukorna men se då till att krukorna inte genomfryser. Gör en lövstuka e.d. till dem eller gräv ner hela krukan i jorden.

Sylvia