Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

"Renoveringsprogram" för gräsmatta

Anna

Hej! Jag har en "gräsmatta" i hopplöst skick, den består till stor del av mossa och ogräs (bl.a. våtnarv). Jag har gjort en del försök med toppdress och sand, renoverningssådd och mosskrattning, men inte särskilt strukturerat.

Jag inser att det behövs ett helhetsgrepp! Skulle vilja göra detta, men vet inte hur jag ska gå till väga... Önskar både långsiktighet och ett hyfsat resultat redan i sommar (men ingen ambition att det ska vara perfekt då!).

Jag vägrar att behandla med miljöfarliga ämnen, men är öppen för medel som är ok för miljön!

Mattan är i sol-halvskugga. (De alltför skuggiga delarna ska bli stenlagda istället, ingen idé att kämpa där!)

Har du förslag på en helårs/flerårsplan? När ska jag dressa, så, riva mossa, gödsla, mossbehandla...? Vad kan jag göra i år, nästa år...? Och med vilka produkter?

Hälsningar Anna

Odla Svarar: 

Hej Anna! P.g.a. tekniskt fel föll Ditt svar bort. Här kommer nytt: Jag tycker att Du är inne på rätt väg. Börja nu så snart gräset börjar visa färg med att gödsla med Algomin Gräsgödsel. Det är en miljövänlig produkt som både kalkar och gödslar samtidigt. 10 kg till 340 m2. Algomin är både snabbverkande och långtidsverkande men som många ekologiska produkter fordras att Du har lite uthållighet. På 2-3 år kommer Du att ha en utmärkt gräsmatta. Så lång tid tar det att få upp Ph-värdet och få igång mikrolivet. Gödsla 3 gånger under denna sommar. Gör likadant nästa. Jag är övertygad om att Du kommer att vara nöjd med resultatet. Klipp c:a en gång i veckan så tröttar Du ut de ogräs som växer på höjden. De krypande sorterna får Du kanske rensa bort för hand om de inte trängs undan av gräset.

Lycka till Jankov