Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Remonterande Buskrosor

Köpte nya remonterande buskrosor förra våren. Under vintern har grenarna (50-60 cm höga) blivit svarta (döda). Lite grönt längst ner vid jordytan och några små skott. Kommer de att klara sig och växa upp på nytt under sommaren? Ska de beskäras så hårt i normala fall. Nu tvingas jag klippa bort så att endast ca 5 cm kvarstår på varje gren.

Karin

Odla Svarar: 

Det låter som en förfrysningsskada. Pröva att klippa först men ring till plantskolan där du köpte dem redan nu och tala om vad som hänt. De skall ha garanti över vintern och fram till slutet av maj om de är köpta på hösten. Om det inte kommer några nya skott så kanske du får nya buskrosor som garantiåtgärd. Om det kommer nya skott från jorden så kolla om de kommer ovanför förädlingsstället. Kommer de under det så är det vildskott om nu rosen inte står på egen rot, förstås, jag vet ju inte vilken sort du har köpt.

Sylvia