Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Räta upp ett lutande träd

Vi har ett plommonträd som lutar mer och mer för varje år. Nu är det fullt av plommon och lutar så mycket att vi bestämt oss för att försöka räta upp det. Vi har spänt ett rep ca 3 dm upp på stammen, lagt en bit planka bakom för att skydda barken och sedan dragit det med hjälp av spännband och ett annat träd. Det står nu fint, men hur gör vi för att det ska stabilisera sig så när vi släpper repet?

/Mari

Odla Svarar: 

Ni har gjort rätt, men ni får låta repet sitta i ett tag och försöka få in mer jord under rötterna på den sidan den lutar till utan att skada dem. Kanske inte det lättaste, men lite i taget, med en liten spader e.d., så. Och som sagt, låt repet sitta kvar åtminstone till våren.

Sylvia