Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ranunkel

Hej Sylvia,
Jag har beställt många ranunkel och nu undrar jag när är det dags att plantera de i jorden, kan de övervintra i Växjö trakten, kommer de att blomma i sommar och slutligen förökar de sig och i så fall hur?

Hälsning ifrån Nadja

Odla Svarar: 

Börja antingen med att plantera dem i kruka och ha dem frostfritt. Låt blomma i kruka eller plantera om i rabatten senare (akta rötterna!). Eller så planterar du dem direkt i jorden när jorden har blivit uppvärmd, någon gång i slutet på april - början på maj beroende på vädret.

De övervintrar nog inte i Sverige om inte vädret nu blir betydligt varmare. Men du kan ta upp knölarna sedan och förvara frostfritt och så börjar du om igen på våren.

Sylvia