Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ranunkel

Här kommer en konstig fråga, men jag är helt novis när det gäller Lökar och knölar. Har fått några knölar/lökar av Ranunkel. Men min undran är vilken del ska ner i jorden? Vad är upp och vad är ner. Och hur sköter jag bäst om växten, tänkte ha den i kruka på balkongen.

Mvh Ewa ( nybliven löksättare :-)

Odla Svarar: 

På en ranunkel-knöl är det verkligen svårt att veta vad som är upp och vad som är ner då den vanligen saknar rötter. Kan man se var rötterna har suttit så är det lättare. Men det är ingen fara, de växer även om de skulle hamna upp och ner.

Men gör så här: blötlägg knölen över natten, kolla sedan om du ser var rötterna har suttit. Om inte, plantera i sandblandad blomjord lite på sniskan, dvs. halvt på sidan. Då har den lättare för den att gro oavsedd vilket håll det nu var som var upp.

Sylvia