Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Rådvill blomma

Kan ni tipsa mig om hur framtidsutsikterna ser ut att jobba som trädgårdsplanerare / eller på garden center, design av trädgårdar etc... Funderar på en tvåårig KY-utbildning på Säbyholm, men har det svårt att få ekonomin att gå runt på studielån. Särskilt om man inte vet om man får jobbens sedan... Har jobbat inom kontor i snart 20 år nu och är sugen på att byta. har ni några råd?

Vibeke

Odla svarar:

Det är inte riktig mitt gebit, alltså att veta om tillgången på arbete. Så jag tycker att du bör prata med en studievägledare i den tilltänkta skolan eller tt lokalt gymnasium och höra vad de vet. Man kan också fråga arbetsförmedlingen, de har säkert statistik på hur jobbtillgången och framtidsutsikterna ser ut.

Dock tror jag att det kommer att bli en hel del jobb till sådana som utbildar sig till "trädgårdsstylare", alltså något som motsvarar home styling fast i trädgården. Man vill säkert göra snyggt både inne och ute inför en ev. försäljning. Men jag vet inte alls om det finns redan färdig utbildning för detta, men jag antar att man utbildar sig först till designer. Fråga skolan som du vill gå på, de vet nog mer än jag.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB