Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Rådjursfrukost

Hej Sylvia,
Har du varit med om eller hört talas om att (troligen) rådjur gått in i trädgården och länsat krukorna med Penséer på alla blommor och knoppar? Hände mig ett par veckor före midsommar samt under natten till idag. Jag har fem stora krukor med Penséer - eller det som är kvar av dem. Dessutom har mina krukrosor blivit av med knoppar och blommor, krassen nedbetad till en tredjedel och mina rosenbönor avrivna!

Ingenting att göra åt kan jag tro?!.
Bara att vänta på nästa angrepp... Men jag blev mycket ledsen.

Gunilla

Odla Svarar: 

Ja, de är mycket fräcka, de rackarna! Jag har hört talas om sådana här fräcka typer och själv hade jag ett gäng älgar liggandes under äppelträden på hösten, på älgjakttider, förstås!

Men ge inte upp! Köp sådana där kuddar med Rå-väck eller vad de nu heter.

Signaturen MariaS på Odlas Forum kom med detta recept som du kan pröva:

"Jag använder lika delar av hjorthornsalt, cayenepeppar och matolja. Till vintern brukar jag doppa remsor från gamla t-shirtar i blandningen och hänga dem på utsatta ställen som fruktträd och annat. På våren tar jag en vanlig pensel och penslar runt rabatterna så tulpanerna får stå ifred."

MariaS berättar att oljan gör att geggan och lukten sitter kvar tre månader, behöver inte fyllas på efter regn.

Sylvia