Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Rådjuren har ätit upp bladen på min järnek

I år har rådjuren (tror jag det är i alla fall) ätit upp det mesta av bladen på min järnek, den är nästan helt kal nedtill, endast lite gröna blad längst upp. Vad ska jag göra? Kommer det nya blad? Eller ska jag klippa ner den? Hur blir det i så fall? Dessutom är min klätterbenved nästan jämnad med marken (den skulle varit ca 1 m hög annars, skulle precis gått över altankanten...). Ska jag göra nåt speciellt med den?

Ulrika 

Odla Svarar: 

Gör inget alls, det kommer säkert både nya blad och grenar! Nu har de ligisterna varit framme och klippt buskarna åt dig, och det är inte mycket att göra så här i efterskott. Ev. kan du snygga till "snitten" om de är ojämna och kanske stamma upp järneken om den skulle se snyggare ut då? Jag har ju inte sett den så det är svårt att säga.

Och så skaffa hönsnät och linda in buskarna nästa höst...

Sylvia