Rådjur och kaninsäkert i söderläge

Anita

Hej! Jag vill planera och plantera en rabatt som ska vara fin redan till sommaren. Rabatten i fråga är cirka 3*0,6 meter och ligger i söderläge utmed vår husfasad som är svart. Jorden är sandhaltig och trädgården besöks flitigt av både rådjur och kaniner, som tycker om att gnaga i sig det mesta. Huset ligger nära havet. Vilka växter kan jag plantera så att vi får njuta av blommor och färgprakt utan att alla knoppar är upptuggade varje morgon? Och vilka sådana växter fungerar tillsammans i en rabatt? Jag har vårlökar som får stå ifred, det är svårare om sommaren.

Odla Svarar: 

Hej,

det är svårt att få till en blommande rabatt första säsongen. Det tar lite tid med trädgård och går inte att påverka :) Du får helt enkelt kolla upp vilken zon du bor i först, jag kan inte rekomendera några växter innan jag vet vart du bor. Om ni vill ha full blomning första sommaren hade jag rekomenderat att ni planterade en mix av perenner och ettåriga sommarblommor. Det är nämligen inte säkert att perennerna blommar första året. Då kan man ta vilka sommarblommor man vill i princip.

jag använder mig av detta medlet som jag sprayar en gång i månaden, då får alla plantor stå ifred från djuren :) http://shop.odla.nu/index.php/trico-garden-250-ml-konc.html

//Anna Theorin