Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Rådhusvin på täckväv

Jag har en enorm slänt full av ogräs som jag för tillfället inte hinner med eftersom jag vill koncentrera mig på andra delar av min trädgård först. Jag har tänkt att lägga täckväv i hela slänten som får ligga ett par säsonger för att kväva ogräset för att senare försöka få ordning på slänten.

Eftersom täckväven är så ful funderade jag på om det går att plantera rådhusvin i nederkant och få den att växa på väven. Kommer den att fästa på det underlaget? Om inte har du då något annat bra förslag på hur jag kan dölja väven?

/Cajsa

Odla Svarar: 

Jag har just skrivit om en färdig perennmatta som man kan lägga på en markduk (=geotextil, alltså en tjock "täckväv") om man först lägger på ett lager jord på markväven. Här kan du titta på det: http://www.vegtech.se/ och klicka på Vegetation för mark.

Annars kan du täcka väven med grus eller täckbark (beror lite på hur pass brant slänten är?) och lägga dit några vackra stenar och kanske någon växt om du gör hål i väven för växten.

Rådhusvin kan du förstås också ha men den är ju bara vacker på sommaren. Murgröna däremot är även vintergrön. Men det tar ju tid för dessa att växa upp.

Sylvia