Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Rädda äppelträd

ÄppelträdHej.
Vi har ett gammalt äppelträd som vi är mycket rädda om. Nu har en av fem huvudgrenar dött (den högra på bilden). Vad gör jag? Beskär? Var och när? Finns det annat att tänka på för att få den här typen av äppelträd att leva så länge som möjligt? Trädet står ca 20 meter från ett blåsigt och salt Öresund.

Tacksam,
Anders

Odla Svarar: 

Ajaj, inget drömläge för ett äppelträd, men har det levt där länge så lär det leva ett tag till! Det ser ju ut att vara fint och friskt.

Den döda stammen kan du såga bort ända nere vid markytan. Det går bra att göra det nu. Men annars tycker jag att du låter trädet vara som det är, jag ser inget behov av ytterligare beskärning.

Sylvia