Rabattförslag?

Victoria

Hej! Vi har två rabatter i vår trädgård som vi vill komplettera och fixa med. Den ena står i sol- halvskugga. Där finns en vit rosenbuske, anemone White swan och ett silverpäron. Vilke fler vxter skulle man kunna komplettera med? Gärna silver, ljuslila och vitt. Är framförallt omkring silverpäronet som det behövs fler växter, rosenbusken står bredvid och fyller upp den delan av rabatten någorlunda. Den andra rabatten står i helsol. En rosa hortensia och vit lavendel finns planterat där. Skulle behöva någon perenn med höjd bakom dessa samt något lägre framför. Ingen av rabatterna är så stora. Bor i Skåne, zon 1. Tack på förhand :) //Victoria

Odla Svarar: 

Hej,

till rabatt nummer ett hade jag valt Lammöron och Taklök som marktäckare i framkant. Taklökens gröna färg gör sig fint som kontrast samt att den är vintergrön. Man hade även kunnat ta Murgröna som marktäckare men tror den blir ganska invasiv i din zon. Sen hade jag valt att sätta Kantnepeta som klipps ner efter blomning, för blomning hela säsongen. Vit jättepräskrage hade även den varit vacker eftersom den blommar tidigare än Höstanemonen.

i rabatt nummer två hade jag satt Kransveronika som hög perenn bakom, det finns i vitt, ljuslila och ljusrosa. I framkant hade jag gått in med Mossflox som blommar tidigt och inte blir hög och döljer lavendeln. Mossflox finns även den i flera färger och är oftast vintergrön. Om du inte gillar Mossflox hade jag valt Hakonegräs som böljar sig fram och är riktigt vackert!

Lycka till!

//Anna Theorin