Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Pyrenéoxelhäck

Hej Sylvia!
I vintras klippte vi vår pyrenéoxelhäck, det blev en hel del ris så vi satte det i en tom regntunna i ett kallgarage för att elda upp till våren. Döm om min förvåning när jag häromdan fick se att dom skjuter nya gröna skott trots att dom har stått utan vatten sedan i december. Nu undrar jag om man kan använda dessa till nya plantor i så fall hur gör vi...

Hälsningar Paula

Odla Svarar: 

Om de inte är uttorkade nertill så visst kan det gå! Häll till att börja med vatten i tunnan så att de får dra upp vatten. Ta ut tunnan i ljuset.

Plantera om några dagar några dm långa sticklingar i starkt sandblandad torvmull och täck med plantskyddsfolie alternativt plantera i en kallbänk. Håll plantorna fuktiga men inte blöta. Om de börjar skjuta nya skott på sommaren, är det ett tecken på att de har rotat sig. Fortsätt att sköta om dem under sommaren och plantera sedan på växtplatsen på sensommaren.

Sylvia