Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Prydnadspumpor i miniväxthus

Hej!
Jag köpte ett litet drivhus som jag satte prydnadspumpor i. Dom växer verkligen så att det knakar, men hur ska jag göra sen? Det stod i "bruksanvisningen" att man skulle sätta ut dom när dom hade fått fyra blad.

Jag har dock inte möjlighet att sätta ut dom här hemma, har ingen balkong eller så, kan man odla dom i kruka? Måste man sätta ut dom?

Finns det några böcker eller någon sida på nätet där man kan läsa mera om hur man gör?

Tacksam för svar
Liselotte

Odla Svarar: 

Du har sått dina pumpor alldeles för tidigt. De växer snabbt som du märkt och bör planteras ut då de fått fyra blad. Om du behåller dem inne kommer de att växa kraftigt på längden för att söka ljuset. Inomhusljuset är inte tillräckligt så du kommer inte att få några pumpor inomhus. Jag föreslår att skippar dessa och sår om i mitten på maj så att du kan sätt ut dem i juni. För skoj skull kan du direkt så några när du planterar ut dem för att se om du vann något på förgroning. Pumporna är frostkänsliga så du måste skydda dem om det blir järnnätter i juni.

Göran