Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Prydnadsgräs

Hejsan.
Jag undrar vad det är för prydnadsgräs jag köpt på loppis (även blommor) Det ser ut som någon typ av randgräs, men det har rosa, relativt breda, ränder (förutom grönt och vitt) Med risk för att det tar över rabatten har jag planterat gräset i en nergrävd gammal hink, utan botten. Jag kan ordna en bild senare när det kommit upp mer.

Mvh. Christina.

Odla Svarar: 

Det kan ändå vara randgräs, det finns en ny sort med rosa i de randiga bladen. Den heter Phalaris arundinacea 'Picta Tricolor'. Men även det vanliga randgräset visar ofta rosa nytillväxt, så det kan lika väl vara det vanliga, det ser du sedan längre fram på sommaren. Bra att du planterade det i en hink, annars kanske det sprider sig (men håll ett öga på det, det kan tom. krypa över hinkkanten eller under nedre kanten!)

Sylvia