Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Prydnadsbuske, balkongtips

Kan du ge mig förslag på en prydnadsbuske c:a 1,5 m hög som blommar i vitt/rosa/rött på våren, är grön och fin under sommaren och dessutom har vackra höstfärger. Den skall stå som solitär.

Jag skulle också vilja ha förslag på växter till en 6 m lång balkong i syd-väst-läge, 1,90 bred med tak men inget vindskydd på 3:e våningen i Enköpingsområdet. Jag äger redan en syren "Palibin" , som varit jättebra, vill gärna ha flera växter på stam eller kanske något gräs? Även blommor förstås, kanske klematis? Har hört att hängkaragan skall kunna trivas, vad tror du?

Jättetacksam för svar
Els-Britt som snart flyttar till ny våning.

Odla svarar:

Vad skulle du tycka om ett litet minikörsbärträd? Antingen en ren prydnadssort eller en sådan som även ger bär. Det finns också små pelaräpple och -päron.

Visst kan hängkaragan trivas, men den blommar ju i gult...

Får du sätta upp en stadig spaljé så kan du lumma till med hjälp av klätterväxter som kaprifol och klematis som ju ger vindskydd om de är placerade mot räcket. Kanske en hörna med spaljéer mot både ena kortväggen och en bit mot räcket. Stadiga lådor med klätterväxter placerade på golvet.

En stor kruka med ett ståtligt gräs, såsom Miscanthus eller varför inte bambu, skulle också lumma till. Köp större plantor från början så får du snabbt färdigt.

Sedan kan man ju hänga upp stora nätamplar med t.ex. kryddväxter och ha en massa krukor med sommarblommor.

Tänk på att isolera krukor med fleråriga växter inför vintern eller om du bygger stora trälådor själv, göra en invändig isolering med frigolitskivor från början.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB