Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Prydnadsäpple

Hej Sylvia.
Jag har en fråga angående Málus 'Profusion' och om den går att odla i kruka? Jag bor i lägenhet i Stockholms närområde och har två balkonger, en med morgonsol och en med kvällssol. Skulle det vara möjligt att ha trädet i kruka på någon av dessa balkonger?

Hur mycket bör man beskära den i så fall? Vill ju inte ha något jätteträd på balkongen.

Hur stor kruka kan man behöva i så fall?

/ Niklas

Odla Svarar: 

Klart den går att ha i kruka, åtminstone ett bra tag. Den blir 4-5 m hög om den får växa fritt, men man kan med beskärning försöka hålla den i hanterbar storlek. Man kan också välja olika stamhöjder, så ta gärna en som inte har så hög stam.

Krukan får dock ha rejäla dimensioner. Alternativet är att bygga en stor trälåda där man odlar förutom äppelträdet, även något annat.

Om du har den på den soligaste av balkongerna så får den bästa färgen. Men båda går ju egentligen bra, det får vara storleken på balkongen som avgör (den största!).

Sylvia